Jak przyrządzić Schab w galarecie z śliwkami?

Przepis: Schab w galarecie z śliwkami

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Jak przyrządzić Schab w galarecie z śliwkami?

Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody. Schab umyć, osuszyć. Oprószyć schab przyprawą, solą oraz pieprzem. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

Długim ostrym nożem w środku schabu zrobić dziurę. Umieścić w dziurze śliwki. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 50 minut w nagrzanym piekarniku 180 stopni. Schab wyjąć, pozostawić do wystygnięcia.

Doprowadzić rosół do wrzenia, wyłączyć ogień. Rozpuścić żelatynę w rosole.

Zimny schab pokroić w plastry. W pojemniczki wlać po trochu żelatyny z rosołem, włożyć plaster schabu. Ponownie zalać rosołem schab.

Wstawić do lodówki do stężenia.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556