Jak przyrządzić Schab w galarecie z sosem majonezowym?

Przepis: Schab w galarecie z sosem majonezowym

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Schab w galarecie z sosem majonezowym?

Zagotować w garnku litr wody.

Wrzucić listki laurowe, ziarenka pieprzu i jagody jałowca. Włożyć schab, gotować na bardzo małym ogniu ok. godziny.

Pokroić ogórki na plasterki.

Umyć natkę, oderwać listki od łodyżek.

Namoczyć żelatynę. Wyjąć mięso, wywar przestudzić. Rozpuścić w wywarze odciśniętą żelatynę.

Doprawić wywar octem i cukrem.

Pokroić schab na plasterki.

Ułożyć z plasterkami ogórka i pietruszką w naczyniu. Polać wywarem, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Sos:

ugotować jajka na twardo, obrać, drobno posiekać. Obrać cebulę, pokroić w kostkę.

Umyć i posiekać natkę.

Wymieszać majonez z jogurtem.

Dodać jajka, cebulę i natkę, doprawić sos solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553