Jak przyrządzić Schabowy z pieczarkami?

Przepis: Schabowy z pieczarkami

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Schabowy z pieczarkami?

Pieczarki opłukać albo obrać i pokroić na plasterki. Przesmażyć na maśle i oprószyć solą. Cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu, dodać do pieczarek i doprawić do smaku. Plastry mięsa rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać z łyżką wody.

Mięso panierować w bułce tartej, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przygotowane pieczarki podzielić na 3 części i położyć na usmażonych kotletach. Ser pokroić na paski i obłożyć każdy kotlet. Chwilę zapiec.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556