Przepis: Szaszłyki wieprzowe na obiad
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Szaszłyki wieprzowe na obiad?
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 16 kawałków.
Obie papryki i cukinię umyć.
Papryki oczyścić, pokroić na 12 kawałków, owinąć plastrami boczku.
Cukinię pokroić w talarki.
Cebule obrać, pokroić w ósemki.
4 szpadki do szaszłyków posmarować olejem.
Nadziewać kolejno kawałki mięsa, cebuli, cukinii i zawinięte w boczek kawałki papryki.
Sos sojowy połączyć z pozostałym olejem, przyprawić solą i pieprzem.
Szaszłyki posmarować sosem, zawinąć w folię. Włożyć do lodówki na 2 godziny .