Przepis: Szybki kurczak z ryżem z parowaru
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Szybki kurczak z ryżem z parowaru?
Pierś umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, drobno pokroić. Posypać, papryką i pieprzem, polać 2-3 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką oliwy z oliwek, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 min. Po tym czasie, przełożyć wszystko do pojemnika parowaru, przeznaczonego na zupę, dodać mrożonkę, zalać 2 szklanki wody. Ustawić pokrętło parowaru, na 20 minut, mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami wody. Pod koniec podnieść przykrycie szybkowara i wlać zaprawkę z mąki, pomieszać, parować jeszcze 5 min. Podawać z ryżem.