Jak przyrządzić Szynka pieczona z musztardą i miodem?

Przepis: Szynka pieczona z musztardą i miodem

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 80 min.

Jak przyrządzić Szynka pieczona z musztardą i miodem?

Umytą i osuszoną szynkę nacinamy w paru miejscach, wkładamy do otworów posiekany czosnek. Następnie szynkę doprawiamy do smaku pieprzem, solą, majerankiem i oregano. Smarujemy szynkę miodem a następnie musztardą.

Do rękawa do pieczenia wlewamy wodę i wkładamy zamarynowaną szynkę. Zamykamy rękaw i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st c na 1 godzinę. Po godzinie wyciągamy szynkę z piekarnika, wyjmujemy ją z rękawa i przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego (nie przykrywamy żadną pokrywką), ponownie wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez kolejne 10-15 minut polewając szynkę powstałą marynatą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556