Przepis: Szynka wieprzowa grillowana
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 6godz. 40min.
Czas przygotowania: 6 godz.
Czas pieczenia: 40 min.
Jak przyrządzić Szynka wieprzowa grillowana?
Mięso umyć i osuszyć. Szynkę wieprzową pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry ok. 1 cm, lekko zbić tłuczkiem.
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekać. Cebulę wymieszać z kefirem, włożyć mięso, odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Zrobić marynatę:
olej wymieszać z sosem sojowo-grzybowym oraz przyprawą do mięsa. Mięso z szynki przełożyć do marynaty i ponownie wstawić do lodówki na 3 godziny.
Następnie grilujemy mięso z obu stron po ok. 20 minut.