Przepis: Szynka zawijana i zapiekana z serem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Jak przyrządzić Szynka zawijana i zapiekana z serem?
Szybko zarumienić na maśle pokrojone na plasterki pieczarki. Zmieszać rozgrzany tłuszcz z mąką, uzupełnić białym winem i śmietaną. Ugotować gęsty sos. Zdjąć z ognia i przyprawić. Wmieszać pieczarki, a w sosie rozprowadzić ser z jajkiem. Plasterki szynki położyć obok siebie i rozłożyć na nich nadzienie. Zrolować i włożyć do miski do zapiekania. Ozdobić plasterkami pomidorów, lekko posypać solą. Zwiniętą szynkę i pomidory posypać serem. Potrawę położyć na górnej półce nagrzanego uprzednio do 250 stopni piekarnika i zapiekać, aż ser się zrumieni (ok. 10 minut).