Przepis: Wątróbka z kurczaka na tostach
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 5 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Wątróbka z kurczaka na tostach?
Oliwę rozgrzewamy na dużej patelni i smażymy na niej rozgnieciony czosnek przez 2 minuty. Wątróbkę myjemy i kroimy na grube kawałki. Wątróbkę, wino, sok cytrynowy umieszczamy na patelni z oliwą i czosnkiem i smażymy około 5 minut, aż wątróbka zmięknie. Dodajemy szałwię posiekaną, a wątróbkę doprawiamy solą i pieprzem. Chleb zapiekamy z obu stron na zloty kolor prez 3 minuty na rozgrzanym grillu. Gorącą wątróbkę rozkładamy na podpieczonych tostach z chleba i podajemy z cząstkami cytryny.