Przepis: Żeberka w kapuście kiszonej
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 80 min.
Jak przyrządzić Żeberka w kapuście kiszonej?
Żeberka pokroić na porcje, umyć, osuszyć. Następnie zalać 0,6 litra wody, dodać 1 cebulę i gotować 40 minut. Wyjąć żeberka.
Dwie cebule obrać, pokroić w kostkę.
Kapustę wypłukać, odcisnąć, pokroić.
Rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, przesmażyć.
Następnie dodać kapustę, parę minut smażyć.
Dodać żeberka, liście laurowe, ziarenka jałowca.
Wlać wino i dusić ok 40 minut.
Na 10 minut przed końcem duszenia doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną.