Przepis na Biodrówka w sosie

Składniki potrzebne do przepisu: Biodrówka w sosie

  • >biodrówka 1 kg
  • cebula 2 sztuki
  • >warzywa suszone 3-5 dkg
  • śmietana 100 ml
  • mąka 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • zielenina wg uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.
    Czas gotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Biodrówka w sosie ?

    Biodrówkę dokładnie opłukać i włożyć do garnka.

    Posypać solą, pieprzem, obłożyć kawałkami cebuli oraz posypać suszonym warzywkiem (jeśli wolimy można użyć świeżych warzyw: ok. 2 marchewek i 1 pietruszki).

    Mięso zalać woda i nastawić na średnim ogniu.

    Od czasu do czasu można je przełożyć na druga stronę, gdy będzie prawie miękkie zagęścić je mąką i śmietaną, zagotować.

    Pod koniec wsypać posiekaną zieleninę, głównie natkę pietruszki. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556