Przepis na Bitki cielęce w warzywach

Składniki potrzebne do przepisu: Bitki cielęce w warzywach

  • cielęcina bez kości 40 dag
  • sól do smaku
  • >przyprawa chińska
  • olej 2-3 łyżki
  • >smalec wieprzowy
  • włoszczyzna 40 dag
  • czosnek 2 duże ząbki
  • >bulion drobiowy 0,25 litra
  • mąka 1 łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Bitki cielęce w warzywach ?

    Z cielęciny wykrajać 4 bitki, roztłuc tłuczkiem do mięsa, przyprawić solą i przyprawą chińską. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Wyjąć i pozostałym tłuszczem ze smażenia przesmażyć poszatkowaną włoszczyznę. Włożyć posiekany czosnek. Ułożyć na dnie rondla warzywa, na to mięso, przykryć warzywami, podlać bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Sos można podprawić mąką.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556