Przepis na Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką

Składniki potrzebne do przepisu: Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką

  • >mięso wołowe bez kości 500 g
  • cebula 2 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • pieprz
  • sól
  • mąka 2 łyżki
  • >olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką ?

    Mięso pokroić w dość cienkie plastry. Ubić i przyprawić (pieprz, sól). Odstawić na jakiś czas (ok godzinę, ale mięso można wcześniej przygotować).

    Smażyć na patelni ok 15 min. Następnie przełożyć do garnka i dodać wody. Cebulę pokroić w półplasterki i razem z czosnkiem dodać do mięsa. Dusić aż mięso będzie mięciutkie.

    W razie potrzeby przyprawić do smaku a na koniec zagęścić sos mąką.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556