Przepis na Bogracz Węgierski

Składniki potrzebne do przepisu: Bogracz Węgierski

  • >mięso wołowe 2 kg
  • pieczarki 0.5 kg
  • fasola czerwona 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • papryka czerwona 2 szt
  • papryka zielona 2 szt
  • cebula 0.5 kg
  • koncentrat pomidorowy 5 łyżek
  • >chilli
  • >kluski śląskie
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Bogracz Węgierski ?

    Pokrojone w kostkę / większą/mięso – dusić bez tłuszczu!kiedy będzie w połowie miękkie, dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, cebule koncentrat pomidorowy oraz pozostałe składniki, ,, podlewać wodą, aby się dusiło wszystko a nie smażyło. Tyle wody aby powstał „sos własny. Kiedy wszystko już jest prawie miękkie wrzucić malutkie śląskie kluski i ugotować razem. Może też być „lane” ciasto. Doprawić według swojego smaku

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556