Przepis na Buttermilk chicken drumsticks- pałeczki z kurczaka w maślance

Buttermilk chicken drumsticks- pałeczki z kurczaka w maślance

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 12godz. 40min.
Czas przygotowania: 12 godz.
Czas pieczenia: 40 min.

Jak przyrządzić Buttermilk chicken drumsticks- pałeczki z kurczaka w maślance?

Pałki umyć, włożyć do foliowej torebki, np. na mrożonki, wlać maślankę i olej (2 łyżki zostawić). Dodać czosnek rozgnieciony, sól, pieprz, dorzucić kminek i wlać syrop klonowy. Składniki w torebce dobrze wymieszać, torebkę zamknąć i włożyć do lodówki na noc. Piekarnik nagrzać do 200 stopni c. Pałki wyjąć z marynaty, strząsnąć jej nadmiar i ułożyć kurczaka na kratce do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Skropić palki 2 łyżkami oleju. Pieczemy mięso około 30 -40 minut- aż kurczak zarumieni się na złoto. Podajemy z mizerią i ziemniakami purre.