Przepis na Cielęcinka pod kołderką

Składniki potrzebne do przepisu: Cielęcinka pod kołderką

  • >cielęcina bez kości 400-500 gram
  • bułka tarta 1/2 szkl
  • jajko 1-2 szt
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • cebula
  • sos pomidorowy „Marinara” 500 ml
  • ser mozzarella 4 plasterki
  • >parmezan tarty
  • masło do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Cielęcinka pod kołderką ?

    Mięso cielęce kroimy na 4 plastry, a następnie tłuczkiem ubijamy na cienkie bitki.

    Panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z oregano.

    Następnie smażymy na maśle na zloty kolor.

    Cebule kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem wody. Gdy cebula będzie miękka dodajemy sos pomidorowy i smażymy kolejne dwie minuty.

    Usmażone mięso układamy na blaszce lub żaroodpornym naczyniu, posypujemy każdy kawałek parmezanem, układamy plaster sera mozzarella i polewamy sosem pomidorowym.

    Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na piec minut, aby ser się rozpuścił.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556