Przepis na Gulasz imieninowy

Składniki potrzebne do przepisu: Gulasz imieninowy

  • >parówki (lub inna kiełbasa) 1 kg
  • >ugotowane mięso (dowolne) 0,5 kg
  • pieczarki 1 kg
  • ogórki kiszone 3-4 szt
  • mąka 2 łyżki
  • olej 1 szkl
  • kostka rosołowa wołowa 2 szt
  • musztarda 2 łyżki
  • cebula 2 duże
  • sól
  • koncentrat pomidorowy
  • >papryka mielona
  • pieprz czarny
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Gulasz imieninowy ?

    Cebule obrać, pokroić w kostkę, udusić, aż się lekko zeszkli. Dodać pokrojone pieczarki, dusić razem ok. 10 min. Parówki lub kiełbasę pokroić w kostkę, mięso również pokroić w kostkę-wszystko dodać do podsmażonych pieczarek. Ogórki pokroić w kostkę-chwilę dusić razem pod przykryciem. Podlać rosołem wołowym z wodą. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, musztardę oraz resztę przypraw. Z mąki zrobić zasmażkę, dodać do potrawy i zagotować. Podawać z chlebem. Smacznego!