Przepis na Gulasz wieprzowy

Składniki potrzebne do przepisu: Gulasz wieprzowy

  • wieprzowina bez kości 1 kg
  • olej 1 łyżka
  • >zielona papryka 1 strąg
  • cebula 1 sztuka
  • pomidory 2 sztuki
  • >liście selera 2 sztuki
  • miód 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 80 min.
    Czas gotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Gulasz wieprzowy ?

    Umyte i pokrojone w kostkę mięso obsmażyć na silnie nagrzanym oleju. W osobnym rondelku rozpuścić masło, udusić pokrojone jarzyny, po pięciu minutach dodać majeranek i miód, podlać lekkim bulionem lub wodą, włożyć mięso i często mieszając dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie.