Przepis na Gulasz

Składniki potrzebne do przepisu: Gulasz

  • >mięso wieprzowe 50 dag
  • cebula 2 sztuki
  • bulion 2 szklanki
  • czosnek 1 ząbek
  • mąka wg uznania
  • tłuszcz do smażenia
  • liść laurowy 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Gulasz ?

    Mięso umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Przesmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Obtaczając kawałki mięsa w mące. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę wszystko smażyć. Podlać bulionem. Oprószyć solą. Dodać liść laurowy. Dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi, kopytkami, itd.