Przepis na Karczek w sosie własnym

Składniki potrzebne do przepisu: Karczek w sosie własnym

  • liść laurowy 2 szt
  • >przyprawa do grilla 1 do smaku
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • olej 1 do smażenia
  • cebula 2 szt
  • ziele angielskie 4 ziarna
  • >karczek 4 kotlety
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Karczek w sosie własnym ?

    Kotlety z karczku dokładnie umyj, osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem. Posyp z obu stron przyprawą do grilla, pozostaw na ok. 10 min. Na rozgrzana patelnię połóż kotlety tak aby przyrumieniły się z każdej strony. Podlej olejem i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. jak cebula będzie miała złoty kolor zalej wodą tak aby mięso było przykryte. Do sosu dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sól, pieprz do smaku(ostrożnie- przyprawa zawiera sól i pieprz. Duś mięso do miękkości pozwól, aby wody ubyło. Jak będzie mięso miękkie, a sosu tylko tyle ile potrzebujesz rozrób mąkę ziemniaczana z wodą i wlej do sosu, energicznie mieszając. jak zgęstnieje odstaw z ognia. Podawaj z ziemniaczkami. Smacznego!