Przepis na Knedle z Mięsem

Składniki potrzebne do przepisu: Knedle z Mięsem

  • >ziemianki 1 kg – obranych
  • mąka 300 gram
  • jajko całe 1 50 g
  • sól 0,5 łyżeczki
  • >mięso wołowe bez kości 400 gram
  • cebula 70 gram
  • bułka czerstwa 0,25 szt
  • sól
  • pieprz
  • >kostka rosołowa – wołowa 1
  • woda 300 ml
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 56min.
    Czas przygotowania: 45 min.
    Czas gotowania: 7 min.
    Czas smażenia: 4 min.

     

    jak przyrządzić Knedle z Mięsem ?

    Farsz:

    1. Mięso gotować z kostką rosołowa.

    2. Bułkę zamoczyć z wodą.

    3. Cebule obrać i drobno pokroić.

    4. Zrumienić na rozgrzanej patelni z odrobina oleju.

    5. Zemleć kolejno mięso cebule bułkę odciśnięta.

    6. Do misy dodać sól i pieprz i wymieszać.

    Ciasto

    1. Mąkę pszenną przez sito.

    2. Dodać całe jajo i rozgnieść je z mąką.

    3. Dać 1 kg ziemniaków i sól wyrobić.

    4. Z ciasta uformować wałek o grubości 3 cm i pokroić go w poprzek na porcje.

    5. Pokroić go w poprzek na małe porcje.

    6. Z każdego kawałka zrobić placuszek i kłaść po środku nadzienie.

    7. Zlepić kulkę.

    8. Knedle wkładać do osolonego rządku.

    9. Gotować jeszcze 5-7 min po wypłynięciu