Przepis na Medaliony z drobiu z wkładką

Składniki potrzebne do przepisu: Medaliony z drobiu z wkładką

  • piersi z kurczaka 1 podwójna szt
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do grilla
  • jajka 1 szt
  • >sos sojowo-grzybowy Tao-Tao
  • bułka tarta
  • ser żółty w plastrach 4 szt
  • >ogórek kwaszony 1 szt
  • papryka zielona marynowana
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Medaliony z drobiu z wkładką ?

    Pierś z kurczaka myjemy, dzielimy na 2 połówki.

    Dokładnie rozbijamy siekając nożem – tak jak na kotlety siekane.

    Rozbite połówki piersi solimy z obu stron, oprószamy pieprzem i przyprawą do grilla (ostrą).

    Rozbite piersi rozkładamy na tacce i na środku układamy plaster sera żółtego, na ser układamy 2 – 3 talarki ogórka kwaszonego i znów plaster sera.

    Tak przygotowane piersi składamy na pół obwiązujemy nicią kuchenną lub spinamy wykałaczkami, by wkładka podczas smażenia nam nie „uciekała” ze środka.

    Związane lub spięte i uformowane medaliony obtaczamy w mące.

    A następnie w rozbitym jaju z dodatkiem soli,i sosu sojowo grzybowego.

    Po zanurzeniu w jaju medaliony obtaczamy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor, lub zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C. przez 15 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556