Przepis na Meksykanska lazania

Meksykanska lazania

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Meksykanska lazania?

piekarnik nagrzać do 205 st.C

Sery włożyć do miski i wymieszać.

Na patelni usmażyć mięso wołowe aż nabierze brązowego koloru. Następnie odsączyć powstałą wodę, zostawiając mięso na patelni. Dodać 400 ml sera mieszając podgrzewać aż ser się rozpuści. Do patelni dodać salsę-wymieszać.

Do naczynia żaroodpornego, najlepiej wielkości tortilli wyłożyć 1/4 mikstury mięsnej a następnie przykryć ja 2 tortillami, czynność powtarzać aż do wyczerpania produktów. Zawsze kłaść po 2 tortille. Na wierzchu musi zostać mikstura mięsna, którą posypiemy reszta sera. Wierzch naczynia przykryć folia aluminiową i włożyć do piekarnika na 35 minut.

Do masy mięsnej możemy również dodać kukurydzę i /lub

usmażoną cebule, oraz papryczkę chili, jeśli lubimy ostre potrawy.