Przepis na MIelone kotleciki z soczewicą

MIelone kotleciki z soczewicą

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić MIelone kotleciki z soczewicą?

Soczewicę moczymy w zimnej wodzie ok. 20 minut, a następnie gotujemy do miękkości 15-20 minut. Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i formujemy podłużne kotleciki. Owijamy cienkimi plastrami boczku i smażymy na niewielkiej ilości oleju, aż boczek się zrumieni. Kotleciki wyjmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu szklimy drugą pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy soczewicę i przecier. Doprawiamy i dusimy na małym ogniu 5-15 minut. Kotleciki układamy na talerzu i polewamy sosem. Potrawę posypujemy posiekaną natką.