Przepis na Mięso pieczone

Mięso pieczone

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 2 godz.

Jak przyrządzić Mięso pieczone?

Szynkę opłukać, wysuszyć włożyć do miski i natrzeć olejem.

Następnie przecisnąć czosnek przez praskę i natrzeć nim mięso. Później oprószyć mięso papryką, pieprzem, majerankiem.

Posypać liściem laurowym i zielem angielskim.

Rękoma porządnie wymieszać mięso z przyprawami, na miskę nałożyć folię spożywczą i wstawić całość do lodówki na 24 godziny.

Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki, przełożyć do rękawa i zalać bulionem mięsnym.

Szynkę piec około 2 godzin w piekarniku rozgrzanym do 180*c.