Przepis na Paprykowe kotleciki

Składniki potrzebne do przepisu: Paprykowe kotleciki

  • >mięso mielone 30 dag
  • bułka czerstwa 1 sztuka
  • jajko 1 sztuki
  • cebula 1/2 sztuki
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • papryka 1 sztuka
  • marchew gotowana 1 sztuki
  • mleko 1 szklanka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >tarta bułka do panierowania
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Paprykowe kotleciki ?

    Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w małą kostkę (mogą być różne kolory). Marchew także pokroić w kostkę. Pietruszkę umyć i drobno pokroić razem z cebulą. Wszystkie składniki dodać do mięsa i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować kotleciki i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556