Przepis na Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Paszteciki z mięsem?

Mięso włożyć do miski, dodać drobno posiekany czosnek,sól, pieprz, cynamon, gałkę muszkatołową i razem wymieszać. Do garnka z grubym dnem wlać łyżkę oleju i podgrzać.

Włożyć mięso, wlać sok z cytryny i dalej dodawać resztę oleju stale mieszając, ostudzić. Gotowe naleśniki przekroić na pół.

Na środek każdej połówki nałożyć łyżeczkę mięsa i zagnieść w kształt małego trójkąta.Zaklejać białkiem z jajka.

Na rozgrzaną patelnię wlać 2 łyżki oleju i smażyć rożki do zrumienienia.