Przepis na Pasztet z gęsi i królika

Pasztet z gęsi i królika

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Jak przyrządzić Pasztet z gęsi i królika?

Mięso podzielić na porcję, włożyć do dużego garnka, dodać liść laurowy, marchew i cebulę, lekko posolić. Mięso zalać wodą do połowy, gotować aż będzie miękkie. Przecedzić, do wywaru dodać kajzerki i wątróbkę, odstawić na kilka minut. Mięso oddzielić od kości, zmielić 2 razy przez maszynkę razem z cebulą i marchewką. Pod koniec zmielić wątróbkę i odciśnięte kajzerki. Dodać jajka, imbir, gałkę, sól majeranek i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić. Przełożyć do natłuszczonej blaszki, wysypanej bułką tartą. Piec w 180 st c z termoobiegiem około 45-50 min. Smacznego.