Przepis na Pasztet z konfiturami z cebuli

Pasztet z konfiturami z cebuli

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Pasztet z konfiturami z cebuli?

Szpinak rozmrozić.

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na margarynie.

Dodać szpinak, krótko poddusić i ostudzić.

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C.

Naczynie żaroodporne wyłożyć 10 plastrami boczku, rozłożyć masę z cielęciny wymieszanej z metką, szpinakiem, jajami i przyprawami, na wierzchu ułożyć resztę boczku.

Przykryć folią aluminiową i pokrywką.

Piec 2 godz.w kąpieli wodnej.

Wytworzony tłuszcz odlać.

Żelatynę rozpuścić w podgrzanym bulionie i gdy zacznie tężeć, zalać pasztet.

Chłodzić około 6 godzin

Przygotować konfitury : Oczyszczoną cebulę posiekać, poddusić na oleju.

Gotować 1 godzinę z z winem, sokiem, miodem i przyprawami. Zimną konfiturę podawać do pasztetu.