Przepis na Pasztet z królika na wielkanoc

Pasztet z królika na wielkanoc

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Pasztet z królika na wielkanoc?

Królika dzielimy na kawałki, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i cebulkę, polać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Pod koniec wrzucamy pokrojoną w kawałki wątrobę. Gdy mięso jest miękkie, wyjąć je i oddzielić od kości.

Do wywaru włożyć bułki i odstawić do wystygnięcia. Zimne mięso i odciśnięte bułki przekręcamy przez maszynkę trzykrotnie. Wbijamy jajko, dodajemy resztę składników i przyprawy do smaku. Wyrabiamy na jednolitą masę. Pasztet pieczemy w formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Pieczemy w 200C na brązowy kolor.

Wtedy pasztet jest gotowy.