Składniki potrzebne do przepisu: Pieczeń z indyka na zimno
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
jak przyrządzić Pieczeń z indyka na zimno ?
Sól zmieszać z pieprzem i ziołami, musztardą i olejem.
Mięso posmarować pastą, odstawić na godzinę.
Jeśli kawałek mięsa jest duży, można ostrym, wąskim nożem zrobić otwory i wypełnić
je pastą.
Ułożyć na posmarowanej olejem blasze, wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 1 godz., aż będzie miękkie.
Marchewki oczyścić, umyć, wrzucić w całości na kilka minut na wrzątek.
Warzywa pokroić wzdłuż na cienkie, długie wstążki.
Mięso ułożyć na półmisku, pokroić w plastry i obłożyć warzywami.
Pieczeń z indyka podawać na zimno z pieczywem lub na gorąco z ryżem albo ziemniakami.