Przepis na Pieczeń z prosięcia

Składniki potrzebne do przepisu: Pieczeń z prosięcia

  • mięso z prosięcia z kośćmi 1 kg
  • >skórka z boczku wędzonego 1 kawałek
  • cebula 1 sztuka
  • bulion mocny 4 łyżki
  • piwo 1/8 L
  • mleko 1/8 L
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Pieczeń z prosięcia ?

    Mięso umyć i wytrzeć do sucha, następnie natrzeć dobrze solą i pieprzem. Włożyć do wcześniej namoczonego rzymskiego garnka. Dodać skórę z boczku i posiekaną cebulę. Zalać bulionem, przykryć garnek i wstawić do piekarnika.

    Przez ostanie pół godziny zostawić garnek otwarty i w odstępach pięciominutowych polewać na zmianę piwem i mlekiem. Pozostałe mleko i piwo podgrzać i dodać do pieczeni.

    Piec jeszcze przez 5 minut. Doprawić.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556