Przepis na Piersi pod pierzynką z fasolką

Piersi pod pierzynką z fasolką

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Piersi pod pierzynką z fasolką?

Fasolkę gotujemy w wodzie koło 15 min aż stanie się miękka, po czym ją odsączamy i odstawiamy pod przykryciem.

Kroimy cebulę na półplasterki i wrzucamy ją na patelnię z odrobiną oleju. Podsmażamy do zeszklenia.

Do miseczki wlewamy olej, wsypujemy pieprz, sól, majeranek, oregano i kminek.

Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż na 2 części.

Wkładamy do miseczki piersi i je marynujemy kilka minut.

Na inną patelnię kładziemy kurczaka i smażymy go z obu stron. Nakładamy usmażoną cebulę na piersi kurczaka i nakładamy na to majonez oraz po 2 plasterki sera żółtego.

Przykrywamy pokrywką i podsmażamy aż się ser stopi.

Na talerz nakładamy fasolkę, po piersi kurczaka i resztę cebuli, której nie wykorzystaliśmy.