Przepis na Podsmażane parówki

Składniki potrzebne do przepisu: Podsmażane parówki

  • >parówki grube dowolna ilość sztuk
  • >przyprawa grillowa do smaku
  • >żółty ser 10 dag
  • pieczarki kilka sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Podsmażane parówki ?

    Pieczarki umyć, pokroić na połowy. Wrzucić na patelnię. Gdy puszczą sok odlać, dodać masło i chwilę podsmażyć. Przełożyć do miseczki. Na rozgrzany olej kłaść ponacinane parówki w kilku miejscach rozcięciami do dołu. Chwilę smażyć i obrócić. Parówki posypać przyprawą grillową i pokrojonym drobno serem. Przykryć i smażyć do rozpuszczenia się żółtego sera. Z usmażonymi pieczarkami wymieszać trochę drobniutko pokrojonej cebulki i dodać do parówek. Dusić chwilę na wolnym ogniu. Gorące parówki przełożyć na półmisek i polać ketchupem. Całość obsypać pieczarkami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556