Składniki potrzebne do przepisu: Podsmażane parówki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Podsmażane parówki ?
Pieczarki umyć, pokroić na połowy. Wrzucić na patelnię. Gdy puszczą sok odlać, dodać masło i chwilę podsmażyć. Przełożyć do miseczki. Na rozgrzany olej kłaść ponacinane parówki w kilku miejscach rozcięciami do dołu. Chwilę smażyć i obrócić. Parówki posypać przyprawą grillową i pokrojonym drobno serem. Przykryć i smażyć do rozpuszczenia się żółtego sera. Z usmażonymi pieczarkami wymieszać trochę drobniutko pokrojonej cebulki i dodać do parówek. Dusić chwilę na wolnym ogniu. Gorące parówki przełożyć na półmisek i polać ketchupem. Całość obsypać pieczarkami.