Przepis na Pulpety z sosem pietruszkowym

Składniki potrzebne do przepisu: Pulpety z sosem pietruszkowym

  • >mięso mielone 30 dag
  • >kajzerka czerstwa 1 szt
  • pieprz
  • sól
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta do panierowania
  • >szczypior wg uznania
  • >SOS:
  • >wywar (może być z kostki) 500 ml
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • mąka pszenna 2 łyżeczki
  • >maggi w płynie do smaku
  • śmietana wg uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Pulpety z sosem pietruszkowym ?

    Bułkę namaczamy i odciskamy. Szczypior siekamy. Wszystkie składniki mieszamy jak na kotlety mielone. Robimy okrągłe pulpety, obtaczamy w bułce. Smażymy ze wszystkich stron nie rumieniąc. Wkładamy do rondla wlewamy wywar i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Następnie doprawiamy do smaku bulionem i pieprzem. Wsypujemy posiekaną pietruszkę, zaprawiamy mąką i chwilę gotujemy. Dodajemy śmietanę.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556