Przepis na Sawarma

Składniki potrzebne do przepisu: Sawarma

  • >filet z kurczaka 80 dkg
  • ocet winny 3 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • cynamon 1 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
  • kolendra mielona 1/2 łyżeczki
  • >kardamon mielony szczypta
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Sawarma ?

    Przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Mięso kroimy w paseczki i zalewamy marynatą. Odstawiamy na całą noc do lodówki.

    Następnego dnia rozgrzewamy olej i smażymy mięso do uzyskania przez nie lekkiego brązu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556