Przepis na Schab w galarecie

Składniki potrzebne do przepisu: Schab w galarecie

  • schab 60 dag
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • >vegeta do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • bulion 2,5 szklanki
  • żelatyna wg przepisu na opakowaniu
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Schab w galarecie ?

    Czosnek rozgnieść ze solą natrzeć mięso, oprószyć pieprzem i odstawić na2-3godz. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso ze wszystkich stron, przełożyć do garnka do smażenia, obsypać vegetą, podlać 1szklanką ciepłego bulionu i dusić do miękkości ok. 40 min. Często obracając. Cebulę pokroić, przesmażyć dodać do mięsa. Uduszony i wystudzony schab pokroić na plastry, ułożyć na półmisku zalać tężejącą galaretką przygotowaną z 1, 5 szklanki bulionu połączonego z żelatyną wg przepisu na opakowaniu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556