Przepis na Skrzydełka

Składniki potrzebne do przepisu: Skrzydełka

  • >skrzydełka 2 kg
  • jajka 5-6 sztuk
  • bułka tarta wg uznania
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • olej do smażenia
  • cebula 2 sztuki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Skrzydełka ?

    Mięso umyć i odciąć końcówki skrzydeł. Pozostałe części ugotować w bulionie z kostki. Gotować do miękkości ok 30 minut. Wyjąć z bulionu, osączyć. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Upieczone skrzydełka układać w wysokim naczyniu przekładając cebulą pokrojoną w talarki. Przygotować zalewę z podanych składników i zalać skrzydełka. Przestudzić w wstawić do lodówki na ok 24 godziny. Wyjąć na 1-2 godziny przed podaniem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556