Przepis na Świąteczne roladki z niespodzianką

Składniki potrzebne do przepisu: Świąteczne roladki z niespodzianką

  • >mięso wołowe bez kości 0,5 kilo
  • musztarda ostra 3 łyżki
  • ser żółty 6 plastrów
  • >ogórek kiszony 3 szt
  • marchew 1 szt duża
  • sól
  • pieprz
  • boczek 150 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Świąteczne roladki z niespodzianką ?

    Mięso wołowe pokroić na cienkie plastry, ubić tłuczkiem posolić i popieprzyć. Odstawić na jakiś czas do lodówki (mięso można tez przygotować dzień wcześniej).

    Następnie mięso smarujemy musztardą i układamy ser (mogą być plasterki a jeśli jest w całości to pokroić go na słupki), ogórek (pokrojony w ćwiartki), marchewkę (pokrojoną w słupki) i boczek również pokrojony w słupki.

    Układamy składniki wg uznania(czego kto lubi więcej), pamiętając że nie może być ich za dużo aby łatwo zawinąć roladkę! Następnie ciasno zawijamy i spinamy wykałaczka lub związujemy nitką(która przed podaniem należy zdjąć!).

    Roladki układamy w dużym rondlu i podlewamy odrobiną wody. Czekamy aż woda wyparuje (roladki powinny się trochę przypiec) i obracamy na drugą stronę, zalewamy woda i gdy wyparuje dolewamy jej już więcej.

    Roladki należy gotować do całkowitego zmięknięcia mięsa i to jest ok 2h! Sos zagęścić mąką pod koniec gotowania. Podawać z kluskami śląskimi

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556