Przepis na Tradycyjne bitki wołowe

Składniki potrzebne do przepisu: Tradycyjne bitki wołowe

  • cebula 1 szt.
  • >kostka do mięs pieczeniowa
  • liść laurowy
  • >mięso wołowe bez kości 600 gram
  • mąka pszenna 100 gram
  • olej słonecznikowy 50 ml
  • woda 650 ml
  • >czarny pieprz kilka ziarenek
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Tradycyjne bitki wołowe ?

    Mięso wołowe kroimy w plastry grubości ok. 1 cm. Każdy lekko rozbijamy tłuczkiem, po czym panierujemy w mące. Obsmażamy mięso na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie przygotowujemy rondel, do którego przekładamy mięso. Cebule obieramy, myjemy zimna wodą (nie szczypie w oczy, przy krojeniu) i drobno siekamy, smazymy na patelni po mięsie i przekładamy jak się zeszkli do rondla. Dorzucamy kostkę pieczeniową, ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i listek laurowy. Dusimy na wolnym ogniu około 40-50 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556