Składniki potrzebne do przepisu: Wątróbka w sosie koperkowym
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 58min.
Czas przygotowania: 35 min.
Czas gotowania: 8 min.
Czas smażenia: 15 min.
jak przyrządzić Wątróbka w sosie koperkowym ?
W garnku roztapiamy masło, następnie dodajemy mąkę i szybko mieszamy, po wymieszaniu dodajemy bulion i gotujemy całość 5 minut- mieszając co jakiś czas.
Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietaną oraz posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Wątróbkę myjemy i smażymy na rozgrzanym oleju z posiekaną cebulą przez 10 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy kolejne 2 minuty.
Następnie gotowy sos wlewamy do wątróbki i gotujemy całość 5 minut.
Trochę sosu można odłożyć sobie do ziemniaków! Wyjdzie go dość dużo!