Przepis na Wieprzowe steki

Składniki potrzebne do przepisu: Wieprzowe steki

  • makaron wstążki 40 dkg
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • >bulion warzywny z kostki 3/4 szkl
  • oregano 1/2 łyżeczki
  • śmietana kremówka 1/2 szkl
  • wieprzowina bez kości 60 dkg
  • mąka 1 łyżka
  • masło 2 łyżki
  • bazylia świeża
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Wieprzowe steki ?

    Wieprzowinę opłukać i pokroić w 4 grube plastry lekko zbić tłuczkiem i oprószyć maka. Usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, następnie poruszyć pieprzem i solą i trzymać w cieple.

    Sparzone i obrane pomidory pokroić w kawałki. Na patelnię wlać oliwę włożyć pomidory koncentrat i wlać bulion, przyprawić solą pieprzem oregano i smażyć 5 minut.

    Makaron ugotować al dente, odcedzić nie przelewać woda. Steki podawać z makaronem i sosem, udekorowane bazylią.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556