Przepis na Wieprzowe szaszłyki z morelami i imbirem

Wieprzowe szaszłyki z morelami i imbirem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Wieprzowe szaszłyki z morelami i imbirem?

Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulę z czosnkiem przez 5 minut. Ostudzoną cebulę z czosnkiem przełożyć do miski z mielonym mięsem, imbirem, suszonymi morelami i połową pietruszki, doprawić do smaku.

Mięso podzielić na cztery części, oblepić wokół patyczków na szaszłyki. Piec na rozgrzanej patelni od czasu do czasu obracając, aż ładnie zbrązowieje.

Ryż ugotować. Do jogurtu dodać resztę natki pietruszki, sok z cytryny i polać sosem mięso ułożone na ugotowanym ryżu.