Przepis na Wieprzowina na ostro

Wieprzowina na ostro

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Jak przyrządzić Wieprzowina na ostro?

Mięso pokroić w paseczki. , posolić, zalać dwoma łyżkami sosu sojowego. Dodać odrobinę cukru i posikany imbir. Odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie należy przyrządzić sos do mięsa z dwóch łyżek sosu sojowego, 1 łyżeczki cukru, oleju sezamowego i sosu chili. Paprykę kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni, dodać cebulkę i pokrojone grzyby mun. Dodajemy czosnek i imbir. Mięso smażymy na drugiej patelni na 2 łyżkach oleju. . Gdy będzie miękkie należy wymieszać razem z warzywami. Podajemy razem z ryżem.