Przepis na Żeberka w kapuście kiszonej

Żeberka w kapuście kiszonej

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 80 min.

Jak przyrządzić Żeberka w kapuście kiszonej?

Żeberka pokroić na porcje, umyć, osuszyć. Następnie zalać 0,6 litra wody, dodać 1 cebulę i gotować 40 minut. Wyjąć żeberka.

Dwie cebule obrać, pokroić w kostkę.

Kapustę wypłukać, odcisnąć, pokroić.

Rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, przesmażyć.

Następnie dodać kapustę, parę minut smażyć.

Dodać żeberka, liście laurowe, ziarenka jałowca.

Wlać wino i dusić ok 40 minut.

Na 10 minut przed końcem duszenia doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną.