Przepis na Zrazy wieprzowe z pieczarkami, czyli schabowe inaczej

Składniki potrzebne do przepisu: Zrazy wieprzowe z pieczarkami, czyli schabowe inaczej

  • >surówka 5 szt
  • majeranek 1 szczypta
  • pieprz czarny 1 szczypta
  • >ogórki kiszone/konserwowe 2 szt
  • >dressing 5-6 łyżek
  • >frytki gotowe do pieczenia 1,5 kg
  • sól 1 łyżeczka
  • olej 4 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula 2 szt
  • pieczarki 30 dag
  • >kotlet schabowy 5 szt
  • bazylia 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zrazy wieprzowe z pieczarkami, czyli schabowe inaczej ?

    1. kotlety rozbijamy bardzo cienko, pieprzymy i solimy

    2. pieczarki kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, ogórki w paseczki

    3. połowę pieczarek smażymy na patelni, dodajemy połowę cebuli, wyciśnięte ząbki czosnku, pieprzymy, solimy, możemy dodać odrobinę majeranku i bazylii i jeszcze chwilkę wszystko razem dusimy

    4. na rozbite kotlety nakładamy cienką warstwą uduszone pieczarki z cebulą, nakładamy po kilka paseczków ogórka, i wszystko razem ścisło zwijamy, na końcu spinamy każdego zraza dwoma wykałaczkami

    5. zrazy smażymy na patelni do silnego zrumienienia

    6. przekładamy do garnka, do patelni wlewamy szklankę wody, zagotowujemy i zalewamy nią zrazy, do garnka wsypujemy pozostałe pieczarki i cebulę

    7. dusimy pod przykryciem około godziny

    8. frytki pieczemy w piekarniku około godziny

    9. w tym czasie przygotowujemy surówkę, wszystkie składniki kroimy w kostkę, na 15 minut przed podaniem zalewamy dressingiem i mieszamy

    10. przed podaniem wyciągamy wykałaczki, na talerze układamy porcje frytek, obok zraz z pieczarkami i porcję surówki, życzę smacznego.

    Surówka: może być to co mamy w domu: kapusta pekińska, pomidor, ogórek świeży lub konserwowy, papryka, kukurydza.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556