Składniki potrzebne do przepisu: Zrazy wieprzowe z pieczarkami, czyli schabowe inaczej
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Zrazy wieprzowe z pieczarkami, czyli schabowe inaczej ?
1. kotlety rozbijamy bardzo cienko, pieprzymy i solimy
2. pieczarki kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, ogórki w paseczki
3. połowę pieczarek smażymy na patelni, dodajemy połowę cebuli, wyciśnięte ząbki czosnku, pieprzymy, solimy, możemy dodać odrobinę majeranku i bazylii i jeszcze chwilkę wszystko razem dusimy
4. na rozbite kotlety nakładamy cienką warstwą uduszone pieczarki z cebulą, nakładamy po kilka paseczków ogórka, i wszystko razem ścisło zwijamy, na końcu spinamy każdego zraza dwoma wykałaczkami
5. zrazy smażymy na patelni do silnego zrumienienia
6. przekładamy do garnka, do patelni wlewamy szklankę wody, zagotowujemy i zalewamy nią zrazy, do garnka wsypujemy pozostałe pieczarki i cebulę
7. dusimy pod przykryciem około godziny
8. frytki pieczemy w piekarniku około godziny
9. w tym czasie przygotowujemy surówkę, wszystkie składniki kroimy w kostkę, na 15 minut przed podaniem zalewamy dressingiem i mieszamy
10. przed podaniem wyciągamy wykałaczki, na talerze układamy porcje frytek, obok zraz z pieczarkami i porcję surówki, życzę smacznego.
Surówka: może być to co mamy w domu: kapusta pekińska, pomidor, ogórek świeży lub konserwowy, papryka, kukurydza.