Szaszłyki wieprzowe na obiad – przepis

Szaszłyki wieprzowe na obiad

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Szaszłyki wieprzowe na obiad – jak przyrządzić?

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 16 kawałków.

Obie papryki i cukinię umyć.

Papryki oczyścić, pokroić na 12 kawałków, owinąć plastrami boczku.

Cukinię pokroić w talarki.

Cebule obrać, pokroić w ósemki.

4 szpadki do szaszłyków posmarować olejem.

Nadziewać kolejno kawałki mięsa, cebuli, cukinii i zawinięte w boczek kawałki papryki.

Sos sojowy połączyć z pozostałym olejem, przyprawić solą i pieprzem.

Szaszłyki posmarować sosem, zawinąć w folię. Włożyć do lodówki na 2 godziny .