Jak przygotować Karczek duszony z porem?

Przepis: Karczek duszony z porem

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćKarczek duszony z porem ?

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy z obu stron nakłuć przyrządem do mięsa i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Kawałki mięsa obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju.

W między czasie umyć pora i pokroić na plastry. Natkę poszatkować. Do mięsa dodać pora i przyprawę do karczka i bulion. Dusić ok 40 min, aż mięso będzie miękkie. Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać śmietanę i natkę. Dusić jeszcze chwilę. Na końcu dodać startą marchewkę. Wymieszać warzywa.

Podawać z ziemniakami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553