Przepis: Kiszka znad ogniska 😉
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćKiszka znad ogniska 😉 ?
Pieczarki kroimy w plastry o grubości ok. 3 mm, cebulę w piórka. Żeliwny garnek smarujemy wewnątrz dokładnie olejem, resztę oleju wylewamy na dno. Cebulę mieszamy z wegetą i wrzucamy do garnka. Następnie wkładamy tam wymieszane z pieprzem ziołowym plasterki pieczarek. Na górze układamy kaszanki, posypujemy je przyprawą do grilla. Garnek przykrywamy, stawiamy nad żarem z ogniska i zapiekamy przez 20 minut.
Jeżeli ktoś nie ma żeliwnego garnka – potrawę tą można zrobić w aluminiowych foremkach do pieczenia keksów. Robimy tam porcje 1-osobowe. Zakrywamy foremki folią aluminiową i zapiekamy na grillu.
Smacznego!