Przepis: Marynowany kurczak z owocami
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Marynowany kurczak z owocami?
Marynata:przyprawa do grilla, pieprz i ocet winny mieszamy z olejem, aż składniki się połączą. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do marynaty. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godz. Mięso wyjmujemy z marynaty (marynatę zachowujemy), lekko osączamy i układamy na ruszcie grilla. Podczas smażenia kilkakrotnie smarujemy mięso marynatą. Przewracamy, aż upiecze się z obu stron do miękkości. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i dokładnie osączamy. Umyte i osuszone jabłka kroimy na cząstki, najlepiej na ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne. Owoce zanurzamy w marynacie pozostałej po mięsie i z obu stron pieczemy na grillu. Owoce pieczemy ok. 2-3 min. Do lekkiego zrumienienia.